En blogg om grubbel, önskningar, fantasier, minnen och livets stora och små frågor.

fredag 20 juli 2012

Kära sommar!

Detta brev är en vädjan till dig sommar. Som vi har väntat på dig. Det är dig vi drömmer om en blåsig och regnig höstdag och det är dig vi saknar en snölös mörk vinter. Vi hänger upp året på dig, planerar våra lediga    efter dig. Du är viktigare än fredagar, trots fredagsmys med OLW och Let´s dance. När du kommer börjar vi räkna ner hur många dagar, timmar, minuter vi har kvar att arbeta innan vi har semester. I väntan på dig kan vi inte låta bli att prata om dig. Möter vi någon på Ica när vi gräver bland grillbitarna kan vi inte låta bli att fråga när de ska ha semester och vad de ska göra.
Du är så viktig att vi försöker förlänga dig genom att göra typiska sommaraktiviteter så tidigt vi kan. Så fort snön har smält plockar vi fram grillen och pappa får stå ute och frysa i dunjacka och vända på köttet och vi intalar oss om att snart är det sommar!
Över hela landet tävlas det om vem som har fått flest soltimmar. Grannar tävlar om vem som kan klippa gräset finast, grilla mest och störst och hitta på bäst aktiviteter för barnen. Det är på sommaren vi blir som mest sociala och vill hälsa på alla vi känner, vi planerar att springa en runda varje morgon och ta tag i trädgårdsprojektet som uteblev förra sommaren pga allt flängande fram och tillbaka till Gröna Lund, Smögen, Gotland, Skara Sommarland med avstickare till släkten i Malmö.
Vårt liv består av att längta efter dig, njuta av dig och sakna dig så nu är det bäst för dig att du levererar! Ungdomarna vill kunna gå runt i sina minishorts och midjetröjor utan att frysa. Mammor vill rensa rabatter i bikini och pappor vill bygga altan i bar överkropp med en öl i ena handen. Barn vill bada i sjön utan att få istappar i håret. Ta fram ditt allra bästa humör och ge oss blå himmel och strålande sol resten av din tid. Annars riskerar du att skapa landsdepression som vara ända in i april och det vill du väl inte?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar