En blogg om grubbel, önskningar, fantasier, minnen och livets stora och små frågor.

lördag 26 januari 2013

Grattis på födelsedagen "Kungen"!


När jag var 17 år hade jag tre krav på ”mannen i mitt liv”, han ska ha körkort, jobb och en egen lägenhet. Tro mig, den kravlistan har förlängts under åren...
-       
         Ni kan inte gå runt och tro att ni ska hitta den perfekta mannen säger min bästa väns mamma till oss. Ni får nöja er med 80%.
80%! Nej, det går jag inte med på! De där 20% består av selektiv syn och hörsel vilket gör att de inte kommer ihåg något man säger och inte ser soppåsen som de utan problem kliver över när de går, dåligt ölsinne, ett egocentrerat jag, oförmåga att plocka undan efter sig och viss saknad av empati.

Vilken tur att han kom på festen trots allt, han skulle inte det först men ringde och ändrade sig dagen innan. Den långa mannen med namnet ”Kungen” på ryggen. På min rygg stod det ”Kristina Lugn”…
Vår första dejt var perfekt vilket är märkligt då jag verkligen inte gillar att spela minigolf och åt glass trots att jag är laktosintolerant.  Jag beundrade hans lugn, han var rolig och verkade så trygg i sig själv. Jag har aldrig längtat så mycket efter en andra dejt.

Med honom kan jag vara mig själv, hela tiden. Trots att jag skällt utom honom två gånger innan kl 7 på morgonen (för att han brutit mot morgonreglerna) säger han att han tycker om mig och ger mig en puss innan jag går.
När jag gör opassande saker som att sörpla upp tomatkärnorna direkt från skärbrädan, höjer han bara på ögonbrynen lite.
Han vet mitt bästa (och sitt eget) och avråder mig från att dricka kaffe och råder mig till att träna på mitt tålamod.
Han är fin inifrån och ut.
  -Du har världens finaste rygg! Säger jag en morgon.
-       -  Vet du vad jag mer har som är världens finaste? Dig! svarar han och jag smälter.

Känn aldrig att du behöver ”nöja dig” med någon. Man behöver inte nöja sig med 80%.  Den perfekta mannen finns där ute. Plötsligt dyker han bara upp och du vet nästan direkt att han är din hundra procentare.
-Var har du varit hela mitt liv? frågar jag honom på väg till bion
-På fel ställe antar jag. Förlåt för det, jag ska försöka gottgöra dig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar