En blogg om grubbel, önskningar, fantasier, minnen och livets stora och små frågor.

fredag 7 september 2012

Flitiga Lisa och Duktiga Didrik!


Jag läser ofta statusuppdateringar med ”duktighets” innehåll. Man har hunnit med att laga mat, städa, tvätta, lämnat barn, sy gardiner, bakat surdegsbröd och gått på zumba, allt på bara en förmiddag. Man kan ju inte låta bli att bli lite provocerad, man vill ju helst skaka av sig det och gå vidare men man undrar ju ändå;
Är man en sämre människa om man inte gör egen sylt?
Jag har ställt den frågan till mina nära och kära. Ibland var det en tvekan innan svar men svaret var alltid det samma: JA! 

Innan hösten finns det massor av duktighetsaktiviteter att ta sig för och jag kände att det var dags för min duktighetsådra att börja pulsera.
Provade att plocka blåbär, efter fem bär kände jag mig omringad av en myggmaffia som hade en enda uppgift, att suga musten ur mig. Jag försökte stå ut men efter fyra dl fick jag panik och, utan att spilla ut mina bär, tog jag ett skutt ur blåbärsriset. Jag frustade och pustade, viftade och sparkade, hoppade och skuttade för att bli av med de törstiga små djuren.
Provade att plocka svamp, det är ju jättekul när man väl hittar. Då kommer ett litet glädjetjut och jag hoppar jämfota som ett litet barn. Men när man gått och gått och inser att man inte riktigt vet var man är längre och strumporna har hasat ner i stövlarna och man börjar känna en svidande känsla på hälarna och man har spindelnät i ansiktet, då är det inte så kul längre.

Baka är inget för mig heller, gillar inte desserter så mycket så det blir mest liggande i frysen. Hittade en påse med bullar idag som jag bakade i våras. Jag har inte tålamod att pyssla och sy gardiner och jag gillar inte hemmabakat bröd, tycker alltid att de blir torra efter två timmar.

Sen kom jag på det, jag har inte tittat på tv på flera dagar! Det måste räknas som duktigt, att prioritera socialt umgänge och vardagliga sysslor framför tv-tittande. Att det sen bara är skit på tv, och det är orsaken till att jag inte tittar, behöver ju ingen få veta...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar