En blogg om grubbel, önskningar, fantasier, minnen och livets stora och små frågor.

fredag 27 september 2013

Den förbannande gula lappen under torkarbladet!

Hur svårt ska det vara att inte få parkeringsböter?!
För mig är det väldigt svårt!
Jag parkerar på andra sidan av en stor väg för att parkera gratis. Jag försöker alltid undvika de gatorna som har parkeringsförbud mellan kl.9-13 men ibland är alla andra gator fulla så jag tvingas ställa mig där i alla fall. Det tar emot i hela kroppen för jag har fått så många böter men sen tänker jag något i stil med "jag ska ju börja jobba vid åtta" eller "jag ska ju till frisören innan kl nio", så jag lämnar bilen nöjd med att jag inte kommer få böter denna gång.

Av någon anledning så lyckas mina planer ändras så jag får böter ändå. Jag tar spårvagnen till jobbet och jag bokar om min klipptid, utan att tänka på att jag måste flytta bilen.
Jag kommer ofta på att jag måste flytta bilen när jag ska iväg och funderar på var bilen står denna gång. Jag blir alltid lika stel och stannar upp med det jag gör en stund när jag kommer på att det är torsdag eller fredag och klockan är mellan nio och ett. Jag halvspringer alltid till bilen och hoppas på att just denna gång har inte parkeringsvakterna varit där. Men det är väl klart de har!
De måste tycka att jag är den mest korkade bilisten i stan som alltid står fel! Eller så tror de att jag är ignorant och rik. Men det är ju inte meningen!

För att trösta mig själv brukar jag tänka att en boendeparkering kostar 250 kr och eftersom jag står gratis så är min böter mindre än tre månaders boendeparkering. Problemet är ju att jag får ju böter typ varannan månad så min boendeparkering blir 350 kr i månaden.
Kanske ska börja betala boendeparkering istället och ställa mig utanför huset? Men då gäller det att jag kommer ihåg att det är parkeringsförbud på ena sidan den tredje varje månad mellan kl 9-13...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar