En blogg om grubbel, önskningar, fantasier, minnen och livets stora och små frågor.

måndag 3 februari 2014

Hör han inte motsägelsefullheten?

I helgen lyssnade jag på en dokumentär i radio. Den handlade bland annat om, vi kan kalla honom, Bull. (Som i Bill och Bull)
Bull vill emigrera från Sverige för att han inte tycker om invandrarpolitiken. (Han vill alltså själv bli invandrare?) Han vill inte betala för invandrare som inte gör något av nytta.
Bull själv är sjukskriven, han har en arbetsskada som gör att han inte kan jobba inom industrin, hans gamla arbetsplats. Istället sitter han hemma framför datorn och chattar med sin flickvän som också ogillar invandrare, i sitt hemland Danmark. Han berättar att han sitter vid datorn mellan sex och åtta timmar om dagen. (Då kanske han skulle kunna jobba heltid på kontor?).

Bull berättar att han inte läser några svenska tidningar, som Aftonbladet och Expressen, för de är så ensidiga och tar bara upp ett perspektiv. Han tycker de ger en orättvis bild av Sverigedemokraterna. I stället läser han nyheter på Flashback, under rubriker som integration och invandring. När han får frågan om de nyheterna inte är ensidiga hävdar han bestämt nej. (De tycker ju som honom?).

Han vill att Sverige ska vara som det var förut, där man fokuserade mer på familjen. Själv är han uppväxt med en missbrukande mamma. (som jag gissar hade fullt fokus på familjen? Elakt, jag vet, förlåt!). Men han menar att han vet vad han kunde ha haft som barn, och det kan man inte få nu (på grund av invandringen?). Därför vill han inte skaffa barn i Sverige.Han tycker också att yttrandefriheten är dålig i Sverige, att man inte får säga vad man tycker och tänker utan att få kritik. (Men han blir ju iaf inte frihetsberövad eller dödad för sina åsikter, som i många andra länder).

Bull och hans flickvän vill flytta till Finland, för där har man en sträng migrationspolitik. Där finns det inga arbetslösa invandrare, tror han. (Nehej, och hur ska du komma in då?)

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag hör intervjun. Jag blir så förbannad och rädd för alla rötägg som Bull. Samtidigt blir jag glad över att han vill emigrera, gärna för mig. Lycka till i Finland Bull!